MC | Riskettan

Riskutbildningen för MC är uppdelad i två delar. Riskettan lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda.
Pris: ´1 000 kr
Bokning: Kontakta oss eller boka online
Kommande tillfällen: Se onlinebokningen

Paketerbjudanden

  • Paket - Helgintensiv 10 900 kr

    Digital MC-bok, inlogg till Elevcentralen (internetfrågor), riskutbildning del 1 & 2, 3 st körlektioner á 55 min på manöverbana

  • Paket - Lilla MC paketet 7 800 kr

    Digital MC-bok, inlogg till Elevcentralen (internetfrågor), riskutbildning del 1 & 2, 2 st körlektioner á 55 min

  • Paket - Stora MC paketet 15 100 kr

    Digital MC-bok, inlogg till Elevcentralen (internetfrågor), riskutbildning del 1 & 2, 8 st körlektioner á 55 min

Riskutbildning del 1 för motorcykel​

Innehåll och omfattning

Riskettan lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med alkohol, andra droger och trötthet i samband med körning och en rad andra säkerhetsfrågor.

I riskettan ingår även utbildning om till exempel olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar, olika väglag med mera. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli av riskerna, vad som ökar dem och hur de kan undvikas.

Riskutbildningen är giltig i 5 år från att du genomfört den, men giltighetstiden upphör att gälla samma dag som körkortet utfärdas. Man behöver inte skriva in sig eller vara inskriven hos oss för att genomföra Riskettan hos oss. Kursen är på 4 timme och vi bjuder på fika.

När du skall gå riskettan måste du ha giltig legitimation med dig!